A WHO ajánlása a gyermekkori elhízás ellen: 1. Egészséges táplálkozás

A WHO egy 2 éves kutatás eredményeként felhívja a szakemberek (kormányok) figyelmét a gyermekkori elhízás problémájára. 6 fő ajánlást állított össze, amelynek az első az egészséges táplálkozás.

Elősegíteni az egészséges élelmiszerek preferálását, olyan átfogó programokkal, amelyek csökkentik az egészségtelen élelmiszerek, cukorral édesített italok fogyasztását a gyermekeknél és kamaszoknál. (Egészségtelen ételek: magas telített zsír-, transzzsír-, hozzáadott cukor és só tartalmú ételek.)

Egészséges élelmiszerek fogyasztása

A társadalom minden rétege, felnőttek és gyermekek számára hozzáférhetően, a megfelelő táplálkozásra vonatkozó információk biztosítása egyszerűen és érthetően.

Hatékony adók alkalmazása a cukros üdítőitalokra.

Be kell vezetni az ételek és nem alkoholos üdítők gyermekeket és kamaszokat célzó marketingjének szabályozását.

Történjen meg az egészségtelen ételek és italok tápanyag-profiljának azonosítása és publikálása.

Legyen a tagállamok között együttműködés nem javasolt ételek, italok határon átnyúló forgalmazásának csökkentése érdekében.

Szabványos, globális tápanyag címkézési rendszer kialakítása.

Egészségnevelő táplálkozási információk alkalmazása az élelmiszercsomagoláson („front-ofpack”).

Egészséges ételkínálat biztosítása iskolákban, gyermekeket gondozó helyeken, sportlétesítményekben, rendezvényeken.

Az egészséges élelmiszerhez való hozzáférés növelése a hátrányos helyzetű közösségekben.

Forrás: http://folyoirat.nefi.hu/index.php?journal=Egeszsegfejlesztes&page=article&op=view&path%5B%5D=40&path%5B%5D=pdf

Ajánlásért fizetség

Szeretnél 500 vagy 1000 Ft-ot keresni könyvenként az ajánlásoddal?

ÉLTETŐ ÉTELEK receptgyűjtemény

Minden, ami tudatosság, egészség, életmód és természetesség

Megvásárolható

E-BOOK

YIYA kedvezménykupon

Növényi tejek a mindennapokban