Almás-banános zabkása babának és mamának is

Ne gondoljunk bonyolult dologra, amikor kását készítünk. Ami a babának jó, az nekünk, felnőtteknek is… és ez fordítva is igaz. Vagyis ez csak akkor, ha teljes értékűen táplálkozunk. Vannak szabályok, amelyeket minden esetben be kell tartani, akár a babának, akár magunknak főzünk.

Ha csak egy picit változtatunk a recepten, mondjuk alma helyett barack kerül bele, így is tökéletes lesz. A gyümölcsök kellően megédesítik a kását, nem kell hozzá semmilyen édesítőszer!

Hozzávalók:

  • 1/2 bögre zabpehely
  • 1 bögre víz
  • 1/2 bögre zabtej vagy kókusztej
  • késhegynyi ceyloni fahéj
  • késhegynyi vaníliapor
  • 1 kávéskanál gesztenyeliszt (elhagyható)
  • 1 kisebb banán
  • 1 kisebb alma

Így készítsük el!

  1. Egy lábasba tegyük fel főni a vizet.
  2. Amikor fő a víz, öntsük bele a zabpelyhet. Kb. 5 perc alatt jól besűrűsödik és megfő.
  3. Vegyük le a tűzről és öntsük rá a rizstejet. Jó tejberizs állaga lesz.
  4. Fűszerezzük és törjük bele a banánt, majd reszeljük hozzá az almát.

Ajánlásért fizetség

Szeretnél 500 vagy 1000 Ft-ot keresni könyvenként az ajánlásoddal?

Minden, ami tudatosság, egészség, életmód és természetesség

Megvásárolható

E-BOOK

Növényi tejek a mindennapokban