Almás-banános zabkása babának és mamának is

Ne gondoljunk bonyolult dologra, amikor kását készítünk. Ami a babának jó, az nekünk, felnőtteknek is… és ez fordítva is igaz. Vagyis ez csak akkor, ha teljes értékűen táplálkozunk. Vannak szabályok, amelyeket minden esetben be kell tartani, akár a babának, akár magunknak főzünk.
Ha csak egy picit változtatunk a recepten, mondjuk alma helyett barack kerül bele, így is tökéletes lesz. A gyümölcsök kellően megédesítik a kását, nem kell hozzá semmilyen édesítőszer!
Hozzávalók:
- 1/2 bögre zabpehely
- 1 bögre víz
- 1/2 bögre zabtej vagy kókusztej
- késhegynyi ceyloni fahéj
- késhegynyi vaníliapor
- 1 kávéskanál gesztenyeliszt (elhagyható)
- 1 kisebb banán
- 1 kisebb alma
Így készítsük el!
- Egy lábasba tegyük fel főni a vizet.
- Amikor fő a víz, öntsük bele a zabpelyhet. Kb. 5 perc alatt jól besűrűsödik és megfő.
- Vegyük le a tűzről és öntsük rá a rizstejet. Jó tejberizs állaga lesz.
- Fűszerezzük és törjük bele a banánt, majd reszeljük hozzá az almát.