Almás-zabos müzliszelet

Ennél egyszerűbb müzliszeletet még nem készítettem. Ez nem az a kifejezetten kemény, ropogós müzli, a gyerekek kifejezetten élvezni fogják.

10 perc előkészület után 30 perces sütőben pirulás után el is készül ez a finomság. Persze, hagyd egy kicsit hűlni, hogy könnyen szeletelhető legyen. 15-18 hónapos kor felett már biztonságosan elmajszolják a gyerekek.

Hozzávalók:

  • 20 dkg aprószemű zabpehely
  • 25 dkg reszelt alma
  • 10 dkg olajos mag darálva vagy nagyon apróra törve (én most diót és mandulát tettem bele)
  • 7 dkg aszalt barack és datolya vegyesen (kén- és cukormentes)
  • 1/3-1/3 kávéskanál vaníliapor és fahéj
  • 6-8 csepp narancsolaj

Így készítsük el!

  1. Az almát hámozzuk meg és reszeljük le.
  2. Az aszalványokat vágjuk fel kis darabokra, az olajos magvakat daráljuk le.
  3. Mindent keverjünk össze jó alaposan.
  4. A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsiben formázzunk belőle 1,5-2 cm magas téglalapot, tegyük be sülni 10-15 percre.
  6. Rácson hagyjuk kihűlni, majd szeletelhetjük is.
0 válaszok

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Érdekel a véleményed!

***
***

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ajánlásért fizetség

Szeretnél 500 vagy 1000 Ft-ot keresni könyvenként az ajánlásoddal?

ÉLTETŐ ÉTELEK receptgyűjtemény

Minden, ami tudatosság, egészség, életmód és természetesség

Megvásárolható

E-BOOK

YIYA kedvezménykupon

Növényi tejek a mindennapokban