Keksz a “Győri édes” helyett

Utazáskor, játszóterezéskor jól jön egy kis harapnivaló, amely nemcsak finom, de még egészséges is. Nincs szükség mindig boltban vásárolni különböző kekszeket, puffasztott szeleteket, kölesgolyókat, egy ilyen adag keksz nagyon sokáig eláll, nem kell attól tartani, hogy megromlik.

Arra viszont figyeljünk oda, hogy az ilyen nasik ne egész nap legyenek kínálva a gyereknek, hanem csupán kisétkezésekhez. Egy kis gyümölccsel tökéletes uzsonna.

Hozzávalók:

  • 35 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt és fehér tönkölyliszt vegyesen
  • 20 dkg bio vaj
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg kókuszvirágcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kávéskanál vaníliapor
  • kevés növényi tej (az összegyúráshoz)
  • 4-5 csepp narancsolaj
  • csipet só

Így készítsük el!

  1. Mérjük ki a lisztet, adjuk hozzá a többi száraz hozzávalót is.
  2. Gyúrjuk össze tésztává.
  3. Tegyük be a hűtőbe min. 1 órára (akár egész éjszakára is).
  4. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  5. A tésztát 2-3 mm vastagra nyújtsuk ki, majd különböző formával szaggassunk kekszeket. 12-14 perc alatt süssük ki.
  6. A tepsiben még puha lesz a tészta, de kihűlés után teljesen megkeményedik.

Tipp: Tehetünk bele csokireszeléket, a kisütött kekszeket lekvárral vagy mogyorórókrémmel is megtölthetjük.

Ajánlásért fizetség

Szeretnél 500 vagy 1000 Ft-ot keresni könyvenként az ajánlásoddal?

ÉLTETŐ ÉTELEK receptgyűjtemény

Minden, ami tudatosság, egészség, életmód és természetesség

Megvásárolható

E-BOOK

Növényi tejek a mindennapokban