Kelkáposztafőzelék gyerekbarát módon

A kelkáposztát 10 hónapos kortól bevezethetjük a gyermekünk étrendjébe, rosttartalma kedvezően hat az emésztésre. A szelesedés elkerülése érdekében tegyünk bele őrölt köményt.  A hagyományos rántás helyett saját magával sűrítjük, azaz a főzelék egy részét botmixerezzük. A fűszerezéssel játszva a család asztalára is kerülhet.

Hozzávalók:

  • 3 burgonya
  • kis fej kelkáposzta
  • őrölt kömény, majoranna, pirospaprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kis vöröshagyma
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • 1 evőkanál kukoricaliszt (ha további sűrítésre lenne szükség)
  • családi fűszerezés: himalája só, bors

Így készítsük el!

  1. A burgonyát hámozzuk meg, és vágjuk fel kis kockára.
  2. A kókuszolajon kezdjük el dinsztelni az apróra vágott hagymát, és reszeljük bele a fokhagymát is. Néhány perc elteltével öntsük bele a krumplit, szórjuk rá a köményt és a majorannát, és folyamatos kevergetés mellett még 1-2 percig pirítsuk együtt.
  3. Közben a kelkáposztát folyóvíz alatt alaposan mossuk meg, szedjük leveleire, és vágjuk csíkokra. Tegyük a krumplihoz.
  4. Szórjunk rá egy kis pirospaprikát, és öntsünk rá vizet. De csak annyit, amennyi éppen ellepi.
  5. Fedjük le, és lassú lángon, kb. 12 perc alatt főzzük puhára.
  6. Vegyük ki belőle kb. az 1/3-át, és botmixerezzük össze, majd tegyük vissza a főzelékhez.
  7. Rottyantsuk össze, ha híg, akkor szórjuk bele a kukoricalisztet.

TIPP: főtt rizzsel vagy bulgurral tartalmasabbá tehetjük.  A gyermekünk igényét figyelembe véve, szükség szerint még villával törjük össze.

0 válaszok

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Érdekel a véleményed!

***
***

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ajánlásért fizetség

Szeretnél 500 vagy 1000 Ft-ot keresni könyvenként az ajánlásoddal?

ÉLTETŐ ÉTELEK receptgyűjtemény

Minden, ami tudatosság, egészség, életmód és természetesség

Megvásárolható

E-BOOK