Lecsós-lencsés rizs

A lecsó nálunk egy jolly joker. Sokféle gabonával, hüvelyessel társítható, ízletes, és teljes értékű étel lesz belőle. Ebben a receptben rizs és vöröslencse került bele, de készítettem már bulgurral és kölessel is.

Hozzávalók:

  • 1/2 csésze vöröslencse
  • 1/2 csésze parbolied rizs
  • 1 üveg nyáron eltett lecsó (vagy készítsd el frissen)
  • családi fűszerezés: füstölt pirospaprika, só, bors

Így készítsd el!

  1. A lecsót főzd készre. A hagymát dinszteld meg 1 evőkanál kókuszolajon, majd öntsd rá a lecsót. Süsd össze.
  2. Öntsd bele a vöröslencsét és a rizst.
  3. 25 perc alatt főzd készre. Szükség esetén kevés vizet adj hozzá.

Ajánlásért fizetség

Szeretnél 500 vagy 1000 Ft-ot keresni könyvenként az ajánlásoddal?

ÉLTETŐ ÉTELEK receptgyűjtemény

YIYA kedvezménykupon

Növényi tejek a mindennapokban