Legyen biztonságos a házilag készített bébiétel

A csecsemők számára a legideálisabb táplálék az anyatej, amely mindig megfelelő hőmérsékletű, steril és kéznél van. 6 hónapos korban a baba igényeit figyelembe véve lassan elkezdhetjük  a hozzátáplálást. 

Azt tudjuk, hogy nincs jobb a házi kosztnál. Azonban nagyon fontos az, hogy megfelelő minőségű alapanyagokat használjunk fel, így lesznek igazán táplálóak, biztonságosak és egészségesek az elkészített bébiételek.

Az ételek készítése és tárolása során szükséges néhány egyszerű lépést betartani.

  • Törekedj a friss (bio) alapanyag használatára. Csak végszükség esetén használj befőttet vagy fagyasztott alapanyagokat. Mindig olvasd el az összetevőket, gyakran kerül ezekbe cukor vagy só.

  • Megbízható helyről vásárolj!

  • Ne használj fel lejárt alapanyagú élelmiszereket, tejtermékeket.

  • Az étel készítése előtt alaposan moss kezet.

  • Használj külön vágódeszkát a húsoknak.

  • A friss gyümölcsöket, zöldségeket áztasd be, majd folyó vízzel mosd meg.

  • A húst főzd meg alaposan, a steak, tatár bifstek nem a babakonyhába valók.

  • A nyers húsokat, tejtermékeket a hűtő leghidegebb részén tárold, elkülönítve a többi alapanyagtól.

  • Az el nem fogyasztott ételt a kihűlés után tedd hűtőbe.

  • Ne tárold az elkészített húsos, halas, tojásos bébiételt 1 napnál tovább a hűtőben, míg a zöldséges, gyümölcsös ételek 2 napig állnak el biztonsággal. Kivétel! Céklás ételt ne tárolj!

  • A kiolvasztott ételeket még egyszer visszafagyasztani szigorúan tilos!

Ajánlásért fizetség

Szeretnél 500 vagy 1000 Ft-ot keresni könyvenként az ajánlásoddal?

ÉLTETŐ ÉTELEK receptgyűjtemény

Minden, ami tudatosság, egészség, életmód és természetesség

Megvásárolható

E-BOOK

YIYA kedvezménykupon

Növényi tejek a mindennapokban