Vegán és gluténmentes krumplifőzelék

A krumpli bevezetésével várjuk meg a 7. hónapot, mert a magas keményítőtartalma székrekedést okozhat a babáknál.

Ez egy családbarát recept, mert kicsik picik, kicsik és nagyobbak is nyugodtan ehetik.

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 1/2 mindenmentes zöldségleves kocka vagy házi vegeta
  • 1 zabkrém
  • 3 evőkanál kukoricaliszt
  • himalája só, bors, lestyán, bazsalikom
  • 1 csokor friss metélőhagyma
  • 2 babérlevél
  • 1 kávéskanál (cukormentes) mustár
  • kevéske friss citromlé

Így készítsük el!

  1. A krumplit hámozzuk meg és karikára szeleteljük fel.
  2. Tegyük egy lábasba, és öntsük fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje.
  3. Adjuk hozzá a zöldségleves kockát és a babérlevelet. Sózzuk, fűszerezzük.
  4. A lisztet keverjük el a zabkrémmel, majd öntsük a majdnem puha krumplihoz. Ezzel jól be fog sűrűsödni a leve.
  5. Adjuk hozzá a mustárt és csavarjunk bele egy kevéske citromlét. A végén szórjuk bele a metélőhagymát is.
  6. Rottyantsuk össze és készen is van.
0 válaszok

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Érdekel a véleményed!

***
***

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ajánlásért fizetség

Szeretnél 500 vagy 1000 Ft-ot keresni könyvenként az ajánlásoddal?

ÉLTETŐ ÉTELEK receptgyűjtemény

Minden, ami tudatosság, egészség, életmód és természetesség

YIYA kedvezménykupon

Növényi tejek a mindennapokban