A WHO ajánlása a gyermekkori elhízás ellen: 5. Iskolai környezet

A WHO egy 2 éves kutatás eredményeként felhívja a szakemberek (kormányok) figyelmét a gyermekkori elhízás problémájára. 6 fő ajánlást állított össze, amelynek az ötödik pontja az egészség, táplálkozás és a fizikai aktivitás az iskoláskorú gyermekeknél.

Átfogó programok segítsék elő az egészséges iskolai környezetet (egészség és táplálkozás területén megfelelő műveltség, olvasásképesség, kellő fizikai aktivitás elérése az iskoláskorúaknál és kamaszoknál, az iskolai étkeztetés szabályozása, testnevelés legyen az alaptantervben).

Iskolai környezet

Legyen rendelkezés az egészségtelen élelmiszerek, pl. a cukorral édesített italok és energiában gazdag, tápanyagban szegény élelmiszerek eltávolítására az iskolai környezetből.

Ivóvíz biztosítása az iskolákban és sportlétesítményekben.

Az iskolai alaptantervet ki kell egészíteni az egészség és a táplálkozás oktatásával.

Az egészséges táplálkozás irányelveinek megfelelő standardok kialakítása az iskolai étkeztetésben (közétkeztetés, büfék, automaták).

Javítani kell a szülők és gondozók táplálkozási ismereteit, készségeit.

Főzőtanfolyamok biztosítása a szülők és gyermekek számára.

Az iskolai tanterv tartalmazza a minőségi testnevelést, támogassa azt kellő szakemberrel, létesítményekkel, eszközökkel.

Forrás: https://folyoirat.nefi.hu/index.php?journal=Egeszsegfejlesztes&page=article&op=view&path%5B%5D=40&path%5B%5D=pdf

Ajánlásért fizetség

Szeretnél 500 vagy 1000 Ft-ot keresni könyvenként az ajánlásoddal?

ÉLTETŐ ÉTELEK receptgyűjtemény

Minden, ami tudatosság, egészség, életmód és természetesség

YIYA kedvezménykupon