Kelkáposztafőzelék gyerekbarát módon
A kelkáposztát 10 hónapos kortól bevezethetjük a gyermekünk étrendjébe, rosttartalma kedvezően hat az emésztésre. A szelesedés elkerülése érdekében tegyünk bele őrölt köményt. A hagyományos rántás helyett saját magával sűrítjük, azaz a főzelék egy részét botmixerezzük. A fűszerezéssel játszva a család asztalára is kerülhet.
Hozzávalók:
- 3 burgonya
- kis fej kelkáposzta
- őrölt kömény, majoranna, pirospaprika
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kis vöröshagyma
- 1 evőkanál kókuszolaj
- 1 evőkanál kukoricaliszt (ha további sűrítésre lenne szükség)
- családi fűszerezés: himalája só, bors
Így készítsük el!
- A burgonyát hámozzuk meg, és vágjuk fel kis kockára.
- A kókuszolajon kezdjük el dinsztelni az apróra vágott hagymát, és reszeljük bele a fokhagymát is. Néhány perc elteltével öntsük bele a krumplit, szórjuk rá a köményt és a majorannát, és folyamatos kevergetés mellett még 1-2 percig pirítsuk együtt.
- Közben a kelkáposztát folyóvíz alatt alaposan mossuk meg, szedjük leveleire, és vágjuk csíkokra. Tegyük a krumplihoz.
- Szórjunk rá egy kis pirospaprikát, és öntsünk rá vizet. De csak annyit, amennyi éppen ellepi.
- Fedjük le, és lassú lángon, kb. 12 perc alatt főzzük puhára.
- Vegyük ki belőle kb. az 1/3-át, és botmixerezzük össze, majd tegyük vissza a főzelékhez.
- Rottyantsuk össze, ha híg, akkor szórjuk bele a kukoricalisztet.
TIPP: főtt rizzsel vagy bulgurral tartalmasabbá tehetjük. A gyermekünk igényét figyelembe véve, szükség szerint még villával törjük össze.
Ajánlásért fizetség
Szeretnél 500 vagy 1000 Ft-ot keresni könyvenként az ajánlásoddal?
ÉLTETŐ ÉTELEK receptgyűjtemény
Minden, ami tudatosság, egészség, életmód és természetesség