Milyen a jó mikuláscsoki?

Mikuláskor nem hiányozhat a csokimikulás. Na de milyet vásároljunk, amelyet nyugodt szívvel beletehetünk a mikulás csomagba?

Nem minden csoki, ami annak látszik. Nézzük meg a mikulások talpára ragasztott leírást, amely alapján könnyűszerrel megállapíthatjuk, hogy a kosarunkba kerüljön-e vagy sem.

Tanulmányozd át a cimkéket!

Azokat a csokikat rögtön tedd vissza a polcra, amelyeknek a kakaós tejbevonó massza, a hidrogénezett növényi zsiradék valamint a cukor a fő összetevője.

Ugyanakkor ne dőljünk be a méretüknek sem, hatalmas csokimikulások kaphatók pár száz forintért. Nos, ezek nagy bizonyossággal nem a gyerekek csomagjába valók! Sőt, még fokozzák mindezeket azzal, hogy a mikulás üregébe helyeznek különféle cukros drazsékat, pelyheket. Brrrrrr….

Viszont nehogy úgy járjatok, mint ahogy a mellékelt képen látható. Mikulás csomagolásba húsvéti nyuszi volt. Úgy látszik, kimaradtak a tavaszi nyuszik, és azt becsomagolták karácsonyra. No comment…

Törekedjünk arra, hogy olyan étcsokit válasszunk, amelyek 60-70% kakaóvaj tartalommal rendelkeznek. Mindenesetre az első helyen a kakaóvaj álljon, akkor nagy hibát nem követünk el.

TEHÁT…

1 éves kortól megkínálhatjuk a gyermekünket csokival, de csak a nagyon JÓ minőségűvel, amely kakaóvajat, kakaóport és finomítatlan nádcukrot tartalmaz. Kis mennyiségben adjuk gyermekünknek, mert székrekedést okozhat, és hozzáadott cukrot tartalmaz.

Milyen a jó csokoládé?

  • Magas a kakaótartalma és nem bevonómasszából készült.
  • Kakaóvajat tartalmaz és nem növényi olajakat, hidrogénezett növényi zsírt.
  • Nem kristálycukor van benne, hanem kókuszcukor vagy finomítatlan, nyers nádcukor. Az első összetevő NE cukor legyen.
  • Nem tartalmaz adalékanyagot.

Ajánlásért fizetség

Szeretnél 500 vagy 1000 Ft-ot keresni könyvenként az ajánlásoddal?

ÉLTETŐ ÉTELEK receptgyűjtemény

Minden, ami tudatosság, egészség, életmód és természetesség