Mire figyeljünk a várandósság alatt avagy hogyan csökkentsük az allergia kockázatát?
Az allergiás betegségek (asztma, allergiás bőrgyulladások, allergiás nátha, ételallergia) családon belüli halmozódása gyakori. Ez a betegségek genetikai hátterére való következtetésre ad okot, de újabb vizsgálatok bizonyították a genetikai faktorok a méhen belüli környezeti hatásokkal együtt vezetnek az allergiás betegségek kialakulásához, az immunrendszer átprogramozódásához.
Az allergia prevenciónak három lépcsőfokát szokás említeni.
- A primer prevenció célja az allergiás szenzitizáció kialakulásának megakadályozása.
- A szekunder prevenció a már szenzitizált egyén esetében csökkenti a tünetek kialakulásának vagy újabb allergiás manifesztációk fellépésének az esélyét.
- A tercier prevenció célja a kialakult betegségben a betegség súlyosságának enyhítése, a remisszió esélyének növelése, az akut fellángolások megelőzése, a beteg életminőségének javítása.
Az újszülött allergiakockázatát befolyásoló anyai hatások
Szeretnéd változatosan és egészségesen táplálni gyermekedet?
Egyszerűen használható hozzátáplálási kézikönyv receptekkel.
Átfogó, értékes táplálkozási alapismereteket olvashatsz közérthető módon, és emellett kipróbált, bevált praktikákat és recepteket is megismerhetsz a könyvből.
Bemutatom neked, hogy gyermekünk tudatos és egészséges táplálása egyszerű, könnyen kivitelezhető a mindennapokban.
77 receptet is kapsz a kezedbe színes ételfotókkal, amelyek többségét a család többi tagja is nyugodtan eheti.
Ajánlásért fizetség
Szeretnél 500 vagy 1000 Ft-ot keresni könyvenként az ajánlásoddal?
ÉLTETŐ ÉTELEK receptgyűjtemény
Minden, ami tudatosság, egészség, életmód és természetesség
YIYA kedvezménykupon
Növényi tejek a mindennapokban