TOP50 legfinomabb menza étele egészségesen

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet az elmúlt év végén hirdette meg az „Élj könnyebben!” című kampányát, amely az egészséges közétkeztetést, a gyermekek egészséges táplálkozásának népszerűsítését tűzte ki célul az iskolák, a diákok és a szülők körében. A kiírt pályázat során a menzán étkező tanulók szavazhattak Magyarország TOP50 legfinomabb menza ételére. 

A gyermekek szavazatai alapján a közreműködő szakemberek és dietetikusok összeállították az 50 legnépszerűbb menzaétel listáját, amelyek receptjei és fotói elérhetők a merokanal.hu oldalon.

A receptek leírását böngészve lenne mit javítani, hogy ezeket valóban egészségesnek mondhassuk, és gyermekünk testi fejlődését valóban szolgálja. Nem hiányoznak a cukrok, a hagyományos rántások, a sok-sok fehérlisztes tésztaételek. Sajnos elég sok a húsos étel, így azt nem ígérem, hogy az összes ilyen recept egészséges újjászületése meg fog történni, mármint hús formájában. Az viszont könnyen előfordulhat, hogy a hús helyett más megoldást fogok választani, de ettől függetlenül ugyanolyan finom és tápláló lesz.

Ez a “babakonyhatudatosan.hu” oldal jóval több egy “egyszerű ” hozzátáplálós oldalnál. Ugyanis a gyerekeket nemcsak az első életévben kell egészségesen táplálni, hanem az elkövetkező bölcsődés-óvodás-iskolás korban is támogatni kell a fejlődő szervezetet tápláló és egészséges ételekkel. És ezt csak úgy tudjuk megvalósítani, ha az egész család étkezése egészségesnek és teljes értékűnek mondható.

Ezzel a sorozattal a TOP 50 ételt felruházom valóban táplálóvá és egészségessé. Jó lenne, ha a menzákon ehhez hasonló ételeket ehetnének a gyerekek.

Kicsit visszakanyarodva a hozzátáplálásra, ezt a sorozatot a pici gyerekes anyukáknak is javaslom, ugyanis jelölni fogom, hogy apró módosításokkal ezek az ételek akár a csecsemő ételei is lehetnek. A célom az, hogy az anyukák belássák azt, hogy nem szükséges a csecsemőnek külön főzni, kis odafigyeléssel a család ételéből is nyugodtan ehet a gyermekünk.

Szeretnéd változatosan és egészségesen táplálni gyermekedet?

Egyszerűen használható hozzátáplálási kézikönyv receptekkel.

Átfogó, értékes táplálkozási alapismereteket olvashatsz közérthető módon, és emellett kipróbált, bevált praktikákat és recepteket is megismerhetsz a könyvből.

Bemutatom neked, hogy gyermekünk tudatos és egészséges táplálása egyszerű, könnyen kivitelezhető a mindennapokban.

77 receptet is kapsz a kezedbe színes ételfotókkal, amelyek többségét a család többi tagja is nyugodtan eheti.

Ajánlásért fizetség

Szeretnél 500 vagy 1000 Ft-ot keresni könyvenként az ajánlásoddal?

ÉLTETŐ ÉTELEK receptgyűjtemény

Minden, ami tudatosság, egészség, életmód és természetesség

YIYA kedvezménykupon