Vegán és gluténmentes krumplifőzelék
A krumpli bevezetésével várjuk meg a 7. hónapot, mert a magas keményítőtartalma székrekedést okozhat a babáknál.
Ez egy családbarát recept, mert kicsik picik, kicsik és nagyobbak is nyugodtan ehetik.
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 1/2 mindenmentes zöldségleves kocka vagy házi vegeta
- 1 zabkrém
- 3 evőkanál kukoricaliszt
- himalája só, bors, lestyán, bazsalikom
- 1 csokor friss metélőhagyma
- 2 babérlevél
- 1 kávéskanál (cukormentes) mustár
- kevéske friss citromlé
Így készítsük el!
- A krumplit hámozzuk meg és karikára szeleteljük fel.
- Tegyük egy lábasba, és öntsük fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje.
- Adjuk hozzá a zöldségleves kockát és a babérlevelet. Sózzuk, fűszerezzük.
- A lisztet keverjük el a zabkrémmel, majd öntsük a majdnem puha krumplihoz. Ezzel jól be fog sűrűsödni a leve.
- Adjuk hozzá a mustárt és csavarjunk bele egy kevéske citromlét. A végén szórjuk bele a metélőhagymát is.
- Rottyantsuk össze és készen is van.
Ajánlásért fizetség
Szeretnél 500 vagy 1000 Ft-ot keresni könyvenként az ajánlásoddal?
ÉLTETŐ ÉTELEK receptgyűjtemény
Minden, ami tudatosság, egészség, életmód és természetesség
YIYA kedvezménykupon
Növényi tejek a mindennapokban